Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne leczo ze swiezymi pieczarkami i cienkimi paroweczkami, specjalnie przycietymi. Pyszne, pyszne.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 578
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 246
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 53
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 578
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 246
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 53
Składniki
Pieczarki i cebule obieramy, myjemy, kroimy, dajemy na patelnie z dodatkiem masla, Kucharka, oregano i podlewamy woda. Smazymy. Wstepnie pod pokrywa, aby puscily soki, nastepnie wysmazamy. przekladamy na talerz. Papryki oraz cukinie (ze skorka i srodkiem) kroimy i dajemy na patelnie, podlewamy odrobina wody, dodajemy troche masla, jeszcze odrobine przyprawiamy Kucharkiem, pieprzem, kurkuma i pod pokrywa dusimy ok 15 minut. nastepnie dodajemy usmazone pieczarki z cebula, mieszamy i solidnie podlewamy woda, tak aby bylo duzo sosu. zagotowujemy i 5 minut dalej gotujemy. Nastepnie dodajemy paroweczki (pokrojone w poprzek na kilkucentymetrowe kawalki, a nastepnie kazdy z tych kawalkow do polowy poprzecznie na krzyz), gotujemy jezcze 3 minutki. Kielbaski przybiora ciekawy ksztalt. Pyszne do zjedzenia wraz z ryzem na sypko, albo z chrupiacym pieczywem. Smacznego.