Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne paszteciki z kapustą i pieczarkami
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 260
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17017
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 1136
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 661
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 101
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 260
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17017
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 1136
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 661
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 101
Składniki
W tym czasie przygotować farsz. Kapustę zalać niewielką ilością wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz odrobinę soli. i całość ugotować do miękkości pod przykryciem przez ok. 20 minut. Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę do zarumieniania. Dodać pieczarki starte na tarce jarzynowej i smażyć do odparowania wody. Dodać ugotowaną i pokrojoną kapustę kiszoną. Przyprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Zdjąć z ognia. Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić, rozwałkować na blacie posypanym mąką najlepiej na kształt prostokąta. Rozwałkowane ciasto podzielić na 4 długie paski. Na środku każdego pasa rozłożyć przygotowany farsz i zwinąć każdy pas w roladę. Pokroić na kawałki ok. 5 cm i odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia łączeniem ciasta do dołu. Paszteciki odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. W tym czasie nastawić piekarnik na 190 stopni. Przed włożeniem do piekarnika paszteciki posmarować rozmąconym jajkiem . Piec ok 20 minut do zarumienienia. Smacznego!