Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny gulasz. Zdrowa propozycja na obiad.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 488
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 412
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1506
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5794
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 488
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 412
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1506
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5794
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Obsypujemy przyprawami i ziołami. Na pół godziny wkładamy do lodówki. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w talarki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso. Smażymy po kilka minut z każdej strony. Dodajemy marchewkę i cebulę. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości. W szklance mleka rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną i wlewamy do patelni. Mieszamy. Po kilku minutach danie powinno zgęstnieć. Plasterki mozarelli układamy na wierzchu. Przykrywamy pokrywką i po chwili wyłączamy gaz. Mozarella powinna się po chwili rozpuścić. Podawać z ryżem lub kaszą.