Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny gulasz. Zdrowa propozycja na obiad.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4689
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44442
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 187
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 159
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4689
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44442
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 187
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 159
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Obsypujemy przyprawami i ziołami. Na pół godziny wkładamy do lodówki. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w talarki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso. Smażymy po kilka minut z każdej strony. Dodajemy marchewkę i cebulę. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości. W szklance mleka rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną i wlewamy do patelni. Mieszamy. Po kilku minutach danie powinno zgęstnieć. Plasterki mozarelli układamy na wierzchu. Przykrywamy pokrywką i po chwili wyłączamy gaz. Mozarella powinna się po chwili rozpuścić. Podawać z ryżem lub kaszą.