Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny gulasz. Zdrowa propozycja na obiad.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 31
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 31
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 79
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Obsypujemy przyprawami i ziołami. Na pół godziny wkładamy do lodówki. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w talarki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso. Smażymy po kilka minut z każdej strony. Dodajemy marchewkę i cebulę. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości. W szklance mleka rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną i wlewamy do patelni. Mieszamy. Po kilku minutach danie powinno zgęstnieć. Plasterki mozarelli układamy na wierzchu. Przykrywamy pokrywką i po chwili wyłączamy gaz. Mozarella powinna się po chwili rozpuścić. Podawać z ryżem lub kaszą.