Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny gulasz. Zdrowa propozycja na obiad.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30943
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4720
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30943
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4720
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Obsypujemy przyprawami i ziołami. Na pół godziny wkładamy do lodówki. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w talarki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso. Smażymy po kilka minut z każdej strony. Dodajemy marchewkę i cebulę. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości. W szklance mleka rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną i wlewamy do patelni. Mieszamy. Po kilku minutach danie powinno zgęstnieć. Plasterki mozarelli układamy na wierzchu. Przykrywamy pokrywką i po chwili wyłączamy gaz. Mozarella powinna się po chwili rozpuścić. Podawać z ryżem lub kaszą.