Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie dla dzieci.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8649
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 601
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8649
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 601
Składniki
Wykonanie: Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wycisnąć sok. Drożdże utrzeć z dwoma łyżkami cukru, rozprowadzić w szklance mleka i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Następnie wsypać mąkę, wbić jajko, wlać stopione masło i sok z marchewki wymieszany w ½ szklance mleka. Posolić do smaku, dobrze wyrobić ręką i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Po tym czasie kłaść łyżką kluski na wrzącą wodę i po wypłynięciu na powierzchnię, wyjąć łyżką cedzakową na talerz. Polać śmietaną wymieszaną z cukrem i posypać żurawiną.