Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie dla dzieci.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 91
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 91
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Wykonanie: Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wycisnąć sok. Drożdże utrzeć z dwoma łyżkami cukru, rozprowadzić w szklance mleka i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Następnie wsypać mąkę, wbić jajko, wlać stopione masło i sok z marchewki wymieszany w ½ szklance mleka. Posolić do smaku, dobrze wyrobić ręką i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Po tym czasie kłaść łyżką kluski na wrzącą wodę i po wypłynięciu na powierzchnię, wyjąć łyżką cedzakową na talerz. Polać śmietaną wymieszaną z cukrem i posypać żurawiną.