Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie dla dzieci.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 858
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2734
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3178
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 858
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2734
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3178
Składniki
Wykonanie: Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wycisnąć sok. Drożdże utrzeć z dwoma łyżkami cukru, rozprowadzić w szklance mleka i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Następnie wsypać mąkę, wbić jajko, wlać stopione masło i sok z marchewki wymieszany w ½ szklance mleka. Posolić do smaku, dobrze wyrobić ręką i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Po tym czasie kłaść łyżką kluski na wrzącą wodę i po wypłynięciu na powierzchnię, wyjąć łyżką cedzakową na talerz. Polać śmietaną wymieszaną z cukrem i posypać żurawiną.