Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyzy przygotowane w trochę inny sposób jak te które robimy tradycyjnie gotując ....polecam i życzę smacznego
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 623
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25721
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 623
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25721
Składniki
Ugotowac ziemniaki (można dac troszkę soli), schłodzic i zemlec w maszynce .Pieczarki ,paprykę i cebule pokroic w kostkę ,dodac troszkę soli do smaku , szczyptę ziół prowansalskich .dac na patelnię razem z masłem i poddusic do miękkości-odstawic do przestygniecia .Do ziemniaków dodac obydwie mąki , jajko , troszkę soli i zarobic bardzo delikatnie ciasto.Gdy jest za miękkie można dodac troszkę mąki żeby się nie kleiło do rąk.
Gdy ciasto gotowe podzielic na ok 10 części (mniej wiecej tyle wychodzi z tych składników)do każdej części dawac na środek łyżkę farszu uformowac kulkę ,gotowe pyzy smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron(w taki sposób jak pączki).Gotowe podajemy z sosem (ja użyłam gotowy z torebki)dodatkowo podgotowałam kilka grzybków które moża dac na pyzy tak jak na zdjęciu wg uznania .....Smacznego