Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1151
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1151
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować. Następnie przecisnąć przez praskę i dodać mąkę oraz jedno jajko, ze wszystkiego wyrobić ciasto.
Mięso obrać, zmielić w maszynce (można też zmielić warzywa z rosołu np. marchewkę, pietruszkę, seler i czosnek) do mięsa dodać jajko i doprawić do smaku.
Z ciasta formujemy kulki. Kulkę uformowaną z mięsa i otaczamy ciastem
Gotowe kluski wrzucamy na gotująca osoloną wodę. Gotujemy ok 5-8 min. Smacznego moi mili.