Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7970
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1310
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13750
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7970
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1310
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13750
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować. Następnie przecisnąć przez praskę i dodać mąkę oraz jedno jajko, ze wszystkiego wyrobić ciasto.
Mięso obrać, zmielić w maszynce (można też zmielić warzywa z rosołu np. marchewkę, pietruszkę, seler i czosnek) do mięsa dodać jajko i doprawić do smaku.
Z ciasta formujemy kulki. Kulkę uformowaną z mięsa i otaczamy ciastem
Gotowe kluski wrzucamy na gotująca osoloną wodę. Gotujemy ok 5-8 min. Smacznego moi mili.