Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje pierwsze, więc postanowiłam się pochwalić ;) Zawsze myślałam, że wymagają wiele zachodu, ale okazało się, że nie taki diabeł straszny jak go malują :)
Połowę ziemniaków gotujemy, drugą połowę ścieramy na najdrobniejszej tarce. Mięso mielimy a cebulkę kroimy w drobna kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulkę, dodajemy mięso i smażymy przez kilka minut, doprawiamy sola pieprzem i wegetą do smaku.
Kiedy ugotowane ziemniaki ostygną dodajemy do nich odciśnięte surowe ziemniaki, jajko, łyżeczkę soli i obydwie mąki (dosypujemy ją stopniowo do chwili, aż ciasto nabierze odpowiedniej konsystencji). Wyrabiamy ciasto tak, żeby pozostało lekko kleiste. Do mięsa dodajemy jajko i mieszamy.
Z masy mięsnej formujemy niewielkie kulki. Z ciasta odrywamy kawałki i formujemy je na kształt placuszków. Oblepiamy nimi mięsne kulki i formujemy pyzy. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 6-7 minut od wypłynięcia ich na wierzch.
Podajemy okraszone boczkiem przesmażonym na maśle
Pyzy z mięsem to propozycja na pyszny obiad gdzie wykorzystamy mięso z rosołu...
Odsłon: 6921
Kotlety z cukinii i ziemniaków łączą w sobie dwa ulubione w sezonie letnim wa...
Odsłon: 613
Po wielu próbach przyrządzania szaszłyka mogę pokusić się o stwierdzenie, że...
Odsłon: 287
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 421
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 180
Pyszna propozycja taniego dania obiadowego z resztek mięsa pozostałych z nied...
Odsłon: 217
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów,...
Odsłon: 256
Kotlety z cukinii i ziemniaków łączą w sobie dwa ulubione w sezonie letnim wa...
Odsłon: 613
Po wielu próbach przyrządzania szaszłyka mogę pokusić się o stwierdzenie, że...
Odsłon: 287
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 421
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 180
Pyszna propozycja taniego dania obiadowego z resztek mięsa pozostałych z nied...
Odsłon: 217
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów,...
Odsłon: 256
Składniki
Połowę ziemniaków gotujemy, drugą połowę ścieramy na najdrobniejszej tarce. Mięso mielimy a cebulkę kroimy w drobna kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulkę, dodajemy mięso i smażymy przez kilka minut, doprawiamy sola pieprzem i wegetą do smaku.
Kiedy ugotowane ziemniaki ostygną dodajemy do nich odciśnięte surowe ziemniaki, jajko, łyżeczkę soli i obydwie mąki (dosypujemy ją stopniowo do chwili, aż ciasto nabierze odpowiedniej konsystencji). Wyrabiamy ciasto tak, żeby pozostało lekko kleiste. Do mięsa dodajemy jajko i mieszamy.
Z masy mięsnej formujemy niewielkie kulki. Z ciasta odrywamy kawałki i formujemy je na kształt placuszków. Oblepiamy nimi mięsne kulki i formujemy pyzy. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 6-7 minut od wypłynięcia ich na wierzch.
Podajemy okraszone boczkiem przesmażonym na maśle
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z cukinii i ziemniaków
Dania główne
GOŁĄBKI Z KASZĄ GRYCZANĄ PALONĄ
Dania główne
Kotlety mielone Kung Fu
Dania główne
Polędwiczki z makaronem
Kotlety z cukinii i ziemniaków
Kotlety z cukinii i ziemniaków łączą w sobie dwa ulubione w sezonie letnim wa...
Odsłon: 613
GOŁĄBKI Z KASZĄ GRYCZANĄ PALONĄ
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 98