Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5257
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17162
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2488
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4673
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5257
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17162
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2488
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4673
Składniki
Margarynę posiekać nożem i wymieszać z mąką, zagnieść ciasto i na godzinę do lodówki potem rozwałkować i wykleić tortownice. Podpiec w piekarniku 200 st C jakieś 10 min do zrumienienia się ciasta.
boczek podsmażyć na patelni z cebulką i papryką przełożyć na podpieczone ciasto, jajka ubić ze śmietaną, dosmaczyć. Wylać na farsz, na wierzch dorzucić zielony ser pocięty w kawałki. Piec w piekarniku 200 st C 30-40 min.