Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od znajomej. Robiłam pierwszy raz i bardzo nam posmakowało :))
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Składniki
Mąkę posiekać z masłem, wodą dodać sól, zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 30 min. Blaszkę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować, wyłożyć spód i boki blaszki. Ciasto nakłuć widelcem i piec w 180 stopniach 15 min.
Rozgrzać patelnie. Boczek pokroić w kostkę i smażyć na patelni, dodać pokrojone pieczarki razem wymieszać i chwilę smażyć (ok 10 min.). W miseczce wymieszać jajka, śmietanę i mleko, doprawić solą i pieprzem, pamiętając, że boczek jest słony.
Ciasto wyciągnąć z piekarnika i wlać na nie masę jajeczno-śmietanową, posypać boczkiem z pieczarkami, posypać startym żółtym serem, można posypać tymiankiem. Piec w 180 stopniach ok 20-25 min. Smacznego