Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybsze bezglutenowe danie na ciepło: na obiad, kolację, przekąskę albo w roli węglowodanów na talerzu alternatywnie do ziemniaków czy ryżu. Tanio, choć kg komosy droższy od kg ziemniaków, to 2 łyżki komosy po ugotowaniu to objętościowo tyle co pół kilo kartofli :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10154
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2776
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1890
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 730
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3994
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10154
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2776
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1890
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 730
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3994
Składniki
Warzywa myję i kroję w drobną kostkę (jeśli cukinia jest mocno dojrzała i ma twardszą skórę, to obieram i wyrzucam pestki, natomiast młodą cukinię zużywam w całości). Na wrzącą wodę (ok. 2 szklanki) wrzucam komosę. Po 2-3 minutach dorzucam warzywa, mieszam, zmniejszam grzanie i gotuję 12 minut (do pełnego kwadransa). Zawartość garnka powinna być w miarę rzadka, ale nie pływać w wodzie (jeśli wody jest za dużo, jeszcze chwilę ją odparowuję).
Wyłączam grzanie, przykrywam i odstawiam na jakieś 5 minut (czas nakrycia do stołu). Podając, posypuję świezo mielonym pieprzem, zieleniną (np pietruszką, tymiankiem), skraplam oliwą. Jednogarnkowo, szybko, tanio, zdrowo - smacznego :)