Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dodać do mięsa same żółtka (bez białek) i odrobinę koniaku. Mięso tak przyrządzone jest mięciutkie i o wiele smaczniejsze od tradycyjnego.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11831
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1295
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12480
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3431
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11831
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1295
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12480
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3431
Składniki
Cebulę obrać, pokroić drobno i zeszklić na łyżce masła. Mięso zmielić. Dodać żółtka , musztardę i "zeszkloną" cebulę. Doprawić. Dodać bułkę tartą i rosół. Wyrabiać przez 5 minut aż mięso wchłonie cały płyn i stanie się gładkie. Na końcu wlać koniak. Ponownie wyrobić. Zwilżonymi dłońmi formować podłużne "paluchy" . Każdy panierować jeszcze w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie ułożyć w naczyniu do zapiekania , skropić olejem, przykryć papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na 30 minut.