Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dodać do mięsa same żółtka (bez białek) i odrobinę koniaku. Mięso tak przyrządzone jest mięciutkie i o wiele smaczniejsze od tradycyjnego.
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54170
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 520
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5470
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54170
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 520
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5470
Składniki
Cebulę obrać, pokroić drobno i zeszklić na łyżce masła. Mięso zmielić. Dodać żółtka , musztardę i "zeszkloną" cebulę. Doprawić. Dodać bułkę tartą i rosół. Wyrabiać przez 5 minut aż mięso wchłonie cały płyn i stanie się gładkie. Na końcu wlać koniak. Ponownie wyrobić. Zwilżonymi dłońmi formować podłużne "paluchy" . Każdy panierować jeszcze w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie ułożyć w naczyniu do zapiekania , skropić olejem, przykryć papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na 30 minut.