Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe racuchy z domową konfiturą. Przepis na to danie pochodzi z 419. odcinka programu "Ewa gotuje".
Mąkę przesiać do miski. Zrobić dołeczek. Wkruszyć drożdże, dodać 2 łyżki cukru, wlać ½ szklanki ciepłego mleka. Delikatnie wymieszać, przykryć i odstawić na ½ godziny.
Po tym czasie wybić jajko. Uperfumować cukrem waniliowym. Wlać resztę mleka. Posolić. Wymieszać łyżką. Wyrobić. Przykryć i zostawić do wyrośnięcia na godzinę.
Gdy ciasto podwoi objętość zrobić zgrabne racuchy i usmażyć na mocno rozgrzanym maśle (z obu stron przez 2-3 minuty, ciasto najlepiej nabiera się i formuje dwiema łyżkami). Odsączyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych.
Oprószyć cukrem pudrem. Podawać z konfiturą.
Bezy są chyba moim najbardziej ulubionym wypiekiem. Mogłabym je jeść bez ogra...
Odsłon: 3395
Pyszne i odżywcze smoothie bogate w beta-karoten, błonnik, potas, wapń, żela...
Odsłon: 6502
Pierogi z nadzieniem z delikatnego, pysznego karpia i gotowanych warzyw podan...
Odsłon: 179
Delikatne i kruche mięso smakuje rewelacja. Zachwyci gości.
Odsłon: 104
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4064
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 184
Delikatne i kruche mięso smakuje rewelacja. Zachwyci gości.
Odsłon: 104
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4064
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 184
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Zrobić dołeczek. Wkruszyć drożdże, dodać 2 łyżki cukru, wlać ½ szklanki ciepłego mleka. Delikatnie wymieszać, przykryć i odstawić na ½ godziny.
Po tym czasie wybić jajko. Uperfumować cukrem waniliowym. Wlać resztę mleka. Posolić. Wymieszać łyżką. Wyrobić. Przykryć i zostawić do wyrośnięcia na godzinę.
Gdy ciasto podwoi objętość zrobić zgrabne racuchy i usmażyć na mocno rozgrzanym maśle (z obu stron przez 2-3 minuty, ciasto najlepiej nabiera się i formuje dwiema łyżkami). Odsączyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych.
Oprószyć cukrem pudrem. Podawać z konfiturą.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gulasz Polonez
Dania główne
Kapusta faszerowana czyli inaczej gołąbki
Dania główne
Schab ze śliwką i morelą pieczony w rękawie
Dania główne
Szaszłyki z kiełbaskami i warzywami
Gulasz Polonez
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 17
Kapusta faszerowana czyli inaczej gołąbki
Różnie nazywają tę potrawę ale ja nazywa ją gołąbkami i niech tak zostanie, p...
Odsłon: 49