Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszne i bardzo pożywne. Nie znam osoby, która by nie lubiła tych racuszków.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3866
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3635
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 448
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3866
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3635
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 448
Składniki
Wszystkie składniki sypkie umieść w misce i wymieszaj
Mleko podgrzej, by było ciepłe, ale nie gorące i dolej do przygotowanych składników.
Całość wyrabiaj kilka minut, aż wszystkie składniki dobrze się połączą, a ciasto będzie gęste i klejące. Przygotowane ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę, by podwoiło swoją objętość.
Czekając na ciasto obierz jabłka, usuń gniazda nasienne, jabłka pokrój w kostkę i dodaj cynamon. Jak ciasto wyrośnie wsyp jabłka i delikatnie wymieszaj
Na rozgrzany olej na patelni łyżką nakładaj duże porcje ciasta. Racuchy Mogą być grube. Po nałożeniu kilku czekaj, aż spód się zarumieni i przewróć na drugą stronę. Usmażone placki podajemy z cukrem pudrem jak u mnie lub z gęstą śmietaną. Smacznego