Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszne i bardzo pożywne. Nie znam osoby, która by nie lubiła tych racuszków.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12049
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 143
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8855
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1203
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12049
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 143
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8855
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1203
Składniki
Wszystkie składniki sypkie umieść w misce i wymieszaj
Mleko podgrzej, by było ciepłe, ale nie gorące i dolej do przygotowanych składników.
Całość wyrabiaj kilka minut, aż wszystkie składniki dobrze się połączą, a ciasto będzie gęste i klejące. Przygotowane ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę, by podwoiło swoją objętość.
Czekając na ciasto obierz jabłka, usuń gniazda nasienne, jabłka pokrój w kostkę i dodaj cynamon. Jak ciasto wyrośnie wsyp jabłka i delikatnie wymieszaj
Na rozgrzany olej na patelni łyżką nakładaj duże porcje ciasta. Racuchy Mogą być grube. Po nałożeniu kilku czekaj, aż spód się zarumieni i przewróć na drugą stronę. Usmażone placki podajemy z cukrem pudrem jak u mnie lub z gęstą śmietaną. Smacznego