Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszne i bardzo pożywne. Nie znam osoby, która by nie lubiła tych racuszków.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Wszystkie składniki sypkie umieść w misce i wymieszaj
Mleko podgrzej, by było ciepłe, ale nie gorące i dolej do przygotowanych składników.
Całość wyrabiaj kilka minut, aż wszystkie składniki dobrze się połączą, a ciasto będzie gęste i klejące. Przygotowane ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę, by podwoiło swoją objętość.
Czekając na ciasto obierz jabłka, usuń gniazda nasienne, jabłka pokrój w kostkę i dodaj cynamon. Jak ciasto wyrośnie wsyp jabłka i delikatnie wymieszaj
Na rozgrzany olej na patelni łyżką nakładaj duże porcje ciasta. Racuchy Mogą być grube. Po nałożeniu kilku czekaj, aż spód się zarumieni i przewróć na drugą stronę. Usmażone placki podajemy z cukrem pudrem jak u mnie lub z gęstą śmietaną. Smacznego