Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszne i bardzo pożywne. Nie znam osoby, która by nie lubiła tych racuszków.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7690
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2872
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7690
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2872
Składniki
Wszystkie składniki sypkie umieść w misce i wymieszaj
Mleko podgrzej, by było ciepłe, ale nie gorące i dolej do przygotowanych składników.
Całość wyrabiaj kilka minut, aż wszystkie składniki dobrze się połączą, a ciasto będzie gęste i klejące. Przygotowane ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę, by podwoiło swoją objętość.
Czekając na ciasto obierz jabłka, usuń gniazda nasienne, jabłka pokrój w kostkę i dodaj cynamon. Jak ciasto wyrośnie wsyp jabłka i delikatnie wymieszaj
Na rozgrzany olej na patelni łyżką nakładaj duże porcje ciasta. Racuchy Mogą być grube. Po nałożeniu kilku czekaj, aż spód się zarumieni i przewróć na drugą stronę. Usmażone placki podajemy z cukrem pudrem jak u mnie lub z gęstą śmietaną. Smacznego