Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące racuchy z mięsnym nadzieniem, oraz sosem grzybowym. Do nadzienia użyto mięsa z kaczki i gęsi.
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 102
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 162
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14956
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 102
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 162
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14956
Składniki
Wykonanie sosu kurkowego: Do garnczka wlewamy zawartość słoika z kurkami, dolewamy 500 ml wody, dodajemy pastę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Od momentu zagotowania się gotujemy 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie doprawiamy do smaku pieprzem i solą, zagęszczamy sos i zabielamy śmietaną.
Farsz: Mięso z ugotowanych korpusów kaczki i gęsi, rozdrobnione przez sitko 12 mm. Dodać przyprawy, wymieszać.
Racuchy: Do miski wlewamy kefir, dodajemy sól, cukier, sodę, ser i mąkę.
Wyrabiamy ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy szklanką krążki.
Na każdy krążek nakładamy farsz z przyprawionego ziołami mielonego, gotowanego mięsa.
Każdy placek z farszem przykrywamy drugim wyciętym plackiem i starannie zlepiamy.
Tak przygotowane racuszki smażymy z obu stron na złoty kolor.
Usmażone racuchy podajemy z sosem kurkowym. Smacznego!!!