Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące racuchy z mięsnym nadzieniem, oraz sosem grzybowym. Do nadzienia użyto mięsa z kaczki i gęsi.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 567
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 429
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1533
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 567
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 429
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1533
Składniki
Wykonanie sosu kurkowego: Do garnczka wlewamy zawartość słoika z kurkami, dolewamy 500 ml wody, dodajemy pastę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Od momentu zagotowania się gotujemy 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie doprawiamy do smaku pieprzem i solą, zagęszczamy sos i zabielamy śmietaną.
Farsz: Mięso z ugotowanych korpusów kaczki i gęsi, rozdrobnione przez sitko 12 mm. Dodać przyprawy, wymieszać.
Racuchy: Do miski wlewamy kefir, dodajemy sól, cukier, sodę, ser i mąkę.
Wyrabiamy ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy szklanką krążki.
Na każdy krążek nakładamy farsz z przyprawionego ziołami mielonego, gotowanego mięsa.
Każdy placek z farszem przykrywamy drugim wyciętym plackiem i starannie zlepiamy.
Tak przygotowane racuszki smażymy z obu stron na złoty kolor.
Usmażone racuchy podajemy z sosem kurkowym. Smacznego!!!