Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i lekkie racuchy szpinakowe z sosem serowym. Przepis pochodzi z 492. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113122
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 522
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 868
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 634
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113122
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 522
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 868
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 634
Składniki
Szpinak wrzucić do robota. Wybić jajka. Wlać mleko i olej. Zmiksować na gładko. Wsypać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Przyprawić solą i jeszcze raz zmiksować. Odstawić na 15-20 minut.
Zrobić sos. Mleko wlać do rondelka. Dodać śmietankę. Wymieszać i podgrzać. Dodać ser starty na grubych oczkach. Podgrzewać dalej, cały czas mieszając.
Gdy ser się roztopi zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie zimnej wody. Doprawić gałką muszkatołową.
Na mocno rozgrzanym oleju usmażyć racuchy - na złoty kolor, z dwóch stron. Podawać z sosem serowym.