Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i lekkie racuchy szpinakowe z sosem serowym. Przepis pochodzi z 492. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2574
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2574
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Szpinak wrzucić do robota. Wybić jajka. Wlać mleko i olej. Zmiksować na gładko. Wsypać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Przyprawić solą i jeszcze raz zmiksować. Odstawić na 15-20 minut.
Zrobić sos. Mleko wlać do rondelka. Dodać śmietankę. Wymieszać i podgrzać. Dodać ser starty na grubych oczkach. Podgrzewać dalej, cały czas mieszając.
Gdy ser się roztopi zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie zimnej wody. Doprawić gałką muszkatołową.
Na mocno rozgrzanym oleju usmażyć racuchy - na złoty kolor, z dwóch stron. Podawać z sosem serowym.