Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatne i lekko chrupiące placuszki z pysznymi, letnimi owocami, cukrem pudrem i miętą. Gotowe w 15 minut! :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7589
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2649
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7589
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2649
Składniki
Do miski wsypujemy szklankę mąki, szczyptę soli, łyżkę cukru, cukier waniliowy, trochę sody (na czubek łyżeczki). Mieszamy. Dolewamy 3/4 szklanki mleka i wbijamy jajko. Mieszamy trzepaczką do jajek, aż powstanie gładka masa, w konsystencji przypominająca śmietanę.
Brzoskwinie myjemy i kroimy w kostkę (mniej więcej wielkości borówek). Pokrojone brzoskwinie i borówki dodajemy do ciasta. Mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, wylewamy po trochę ciasta i smażymy na złoto z obu stron. Po usmażeniu przekładamy na talerz wyłączony ręcznikiem papierowym, żeby odsączyć tłuszcz.
Gotowe placuszki posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy borówkami i listkami świeżej mięty
Smacznego :)