Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z jabłkami to klasyka, lubiana przez małych i dużych. Ja do racuchów z jabłkami dodałam jeszcze banana. Bardzo smaczne racuchy naszpikowane owocami. Ciasto na racuchy robimy z dodatkiem jogurtu. Zapraszam po przepis.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 338
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4813
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 97
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 128
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 338
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4813
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 97
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 128
Składniki
Jajka z jogurtem mieszamy na gładką masę ( najlepiej trzepaczką rózgową )
Dodajemy mąkę, cukry i proszek do pieczenia i mieszamy na gładko
Jabłka obieramy i kroimy na ćwiartki, a potem na mniejsze plasterki
Banana kroimy na cienkie półplasterki
Owoce mieszamy z ciastem
Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy na nią łyżką ciasto na racuszki. Na jednego racucha wykładamy po 2 duże łyżki ciasta z owocami
mażymy na rumiano z każdej strony, odsączamy na papierowym ręczniku
Podajemy z cukrem pudrem lub z miodem