Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z jabłkami to klasyka, lubiana przez małych i dużych. Ja do racuchów z jabłkami dodałam jeszcze banana. Bardzo smaczne racuchy naszpikowane owocami. Ciasto na racuchy robimy z dodatkiem jogurtu. Zapraszam po przepis.
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 49
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2365
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 207
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 49
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2365
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 207
Składniki
Jajka z jogurtem mieszamy na gładką masę ( najlepiej trzepaczką rózgową )
Dodajemy mąkę, cukry i proszek do pieczenia i mieszamy na gładko
Jabłka obieramy i kroimy na ćwiartki, a potem na mniejsze plasterki
Banana kroimy na cienkie półplasterki
Owoce mieszamy z ciastem
Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy na nią łyżką ciasto na racuszki. Na jednego racucha wykładamy po 2 duże łyżki ciasta z owocami
mażymy na rumiano z każdej strony, odsączamy na papierowym ręczniku
Podajemy z cukrem pudrem lub z miodem