Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-racuchy-z-kiszonej-kapusty,1952666,smaker.html Robiąc racuchy skorzystałam z tego przepisu , racuchy są bardzo smaczne i napewno będę z niego korzystać . Idealne na obiad lub ciepłą kolacje. Można podać ze śmietaną lub sosem pieczarkowym
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1773
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2272
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 65
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 145
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1398
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1773
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2272
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 65
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 145
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1398
Składniki
Kapustę odciśnij i pokrój , cebule obierz posiekaj drobniej, czosnek przeciśnij przez praskę . Na patelni rozgrzej olej podsmaż cebule , dodaj czosnek i kapustę .Warzywa podsmaż do zrumienienia.
Do miski wbij jajka , lekko ubij , partiami dodawaj mąkę na zmianę z mlekiem aż powstanie gładkie , gęste ciasto. Dodaj podsmażone warzywa , kminek, majeranek i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej , łyżką nakładaj porcje ciasta i smaż na złoty kolor z obu stron.Po wyjęciu odsączyć na ręczniku papierowym. Najlepiej smakują ze śmietaną.