Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, wilgotne w środku i chrupiące z wierzchu racuchy z twarogiem to świetny pomysł na śniadanie lub podwieczorek. Są nie tylko pyszne, ale też ekspresowe w przygotowaniu. Możesz zjeść je z dowolnymi dodatkami – świeżymi owocami, konfiturą, kremem czekoladowym, syropem klonowym, kleksem jogurtu greckiego lub po prostu oprószone cukrem pudrem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116550
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7968
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1528
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1288
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116550
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7968
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1528
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1288
Składniki
Oddziel białka jaj od żółtek. Żółtka połącz z twarogiem, cukrem i cukrem waniliowym. Zblenduj lub dokładnie wymieszaj widelcem. Masa twarogowa nie musi być całkowicie homogenna.
Przesiej do masy twarogowej mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj do połączenia składników.
W osobnym naczyniu ubij pianę z białek i delikatnie wmieszaj ją do masy twarogowej.
Rozgrzej (na niezbyt dużej mocy palnika) na patelni masło klarowane.
Nałóż 3-4 porcje ciasta (po około 2 łyżki). Uformuj z nich okrągłe placuszki.
Smaż przez około 2 minuty po każdej ze stron. Usmażone racuchy przekładaj na arkusz ręcznika papierowego, by wchłonął nadmiar tłuszczu.