Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne racuszki ze słodkimi jabłkami i kwaskowatymi sezonowymi borówkami amerykańskimi robionymi na maślance. Idealne na obiad, jako deser lub przekąska :)! Polecam:)!!!
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 136
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37425
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 136
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37425
Składniki
Do miski przelać maślankę, wbić jajka i dodać pozostałe sypkie składniki (oprócz owoców).
Składniki w misce wymieszać trzepaczką. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o największych oczkach i przełożyć do miski. Borówki umyć i dodać do ciasta. Całość jeszcze raz wymieszać. Gotowe ciasto odstawić na chwilę na bok. *Wskazówka: Jak ciasto jest za gęste można dolać troszkę więcej maślanki, a jak za rzadkie wsypać trochę mąki.
Na patelni rozgrzać olej i rozkładać po 2 łyżki ciasta na każdego racuszka. Racuszki smażyć z każdej strony na złoty kolor. Usmażone racuszki przekładać na talerz.
Przed podaniem racuszki można posypać cukrem pudrem. Racuszki są gotowe:)! Smacznego:)!!!