Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne racuszki ze słodkimi jabłkami i kwaskowatymi sezonowymi borówkami amerykańskimi robionymi na maślance. Idealne na obiad, jako deser lub przekąska :)! Polecam:)!!!
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 382
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1460
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5669
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 342
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 382
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1460
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5669
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 342
Składniki
Do miski przelać maślankę, wbić jajka i dodać pozostałe sypkie składniki (oprócz owoców).
Składniki w misce wymieszać trzepaczką. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o największych oczkach i przełożyć do miski. Borówki umyć i dodać do ciasta. Całość jeszcze raz wymieszać. Gotowe ciasto odstawić na chwilę na bok. *Wskazówka: Jak ciasto jest za gęste można dolać troszkę więcej maślanki, a jak za rzadkie wsypać trochę mąki.
Na patelni rozgrzać olej i rozkładać po 2 łyżki ciasta na każdego racuszka. Racuszki smażyć z każdej strony na złoty kolor. Usmażone racuszki przekładać na talerz.
Przed podaniem racuszki można posypać cukrem pudrem. Racuszki są gotowe:)! Smacznego:)!!!