Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne racuszki ze słodkimi jabłkami i kwaskowatymi sezonowymi borówkami amerykańskimi robionymi na maślance. Idealne na obiad, jako deser lub przekąska :)! Polecam:)!!!
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 24
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 66
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 33
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 24
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 66
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 33
Składniki
Do miski przelać maślankę, wbić jajka i dodać pozostałe sypkie składniki (oprócz owoców).
Składniki w misce wymieszać trzepaczką. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o największych oczkach i przełożyć do miski. Borówki umyć i dodać do ciasta. Całość jeszcze raz wymieszać. Gotowe ciasto odstawić na chwilę na bok. *Wskazówka: Jak ciasto jest za gęste można dolać troszkę więcej maślanki, a jak za rzadkie wsypać trochę mąki.
Na patelni rozgrzać olej i rozkładać po 2 łyżki ciasta na każdego racuszka. Racuszki smażyć z każdej strony na złoty kolor. Usmażone racuszki przekładać na talerz.
Przed podaniem racuszki można posypać cukrem pudrem. Racuszki są gotowe:)! Smacznego:)!!!