Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne racuszki ze słodkimi jabłkami i kwaskowatymi sezonowymi borówkami amerykańskimi robionymi na maślance. Idealne na obiad, jako deser lub przekąska :)! Polecam:)!!!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13351
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5826
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7492
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13351
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5826
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7492
Składniki
Do miski przelać maślankę, wbić jajka i dodać pozostałe sypkie składniki (oprócz owoców).
Składniki w misce wymieszać trzepaczką. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o największych oczkach i przełożyć do miski. Borówki umyć i dodać do ciasta. Całość jeszcze raz wymieszać. Gotowe ciasto odstawić na chwilę na bok. *Wskazówka: Jak ciasto jest za gęste można dolać troszkę więcej maślanki, a jak za rzadkie wsypać trochę mąki.
Na patelni rozgrzać olej i rozkładać po 2 łyżki ciasta na każdego racuszka. Racuszki smażyć z każdej strony na złoty kolor. Usmażone racuszki przekładać na talerz.
Przed podaniem racuszki można posypać cukrem pudrem. Racuszki są gotowe:)! Smacznego:)!!!