Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam nadmiar kwaśnego wiejskiego mleka,zrobiłam racuszki już nie pierwszy raz.Wyszły pyszne.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Mąkę ,mleko kwaśne,sodę, jajka roztrzepać na gładką masę,ma być gęsta, Kłaść łyżką ciasto na rozgrzany tłuszcz i piec racuszki na złoty kolor z dwóch stron. Po upieczeniu polać musem śliwkowym. Smacznego życzę!
MUS ŚLIWKOWY. Śliwki wydrylować,zalać winem i podgotować.Zblendować,dodać cynamon i cukier i gotować do dość gęstej konsystencji. Smacznego życzę!