Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jesiennej kuchni nie może zabraknąć grzybów. Tym razem kurki znalazły się w ragout z indyka. Przepis pochodzi z 519. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2094
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5536
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5553
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2094
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5536
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5553
Składniki
Mięso pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem i roztartym w dłoniach suszonym tymiankiem. Wymieszać. Przełożyć do żeliwnego garnka natłuszczonego masłem. Wstawić do piekarnika. Piec przez 20 minut w temp. 180 st. C.
Zrobić sos. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Pod koniec dorzucić posiekany czosnek. Kurki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki (małe mogą zostać w całości). Zalać winem. Dodać tymianek. Wlać śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Zagotować.
Gotowy sos przelać do garnka z upieczonym mięsem. Wymieszać. Na samym końcu dorzucić posiekany koperek. Podawać z pieczywem. Udekorować tymiankiem.