Do góry

Dania główne Przepis na:

Ragout z żołądków indyczych z młodymi warzywami .

Ragout z żołądków indyczych z młodymi warzywami .

Autor:

Przepisów i artykułów: 92 Ocena: 848

Dodano:

Odsłon: 875

Uwielbiam tę porę roku. Na rynku można już kupić młode warzywa i młode krajowe ziemniaczki. I już można rozwinąć kulinarną fantazję. Ragout z żołądków indyczych z młodymi warzywami .

Składniki

  • 1/2 żołądków indyczych
  • Młode warzywa : marchewka, pietruszka , seler, po, seler naciowy, szalotki, czosnek i papryka. Olej rzepakowy z bazylią, czosnki
  • Świeże zioła zza okna ( bazylia, szałwia, majeranek, tymianek, rozmaryn) po 1-2 listków.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ragout z żołądków indyczych z młodymi warzywami .

Przygotowanie

  1. Żołądki opłukać i pokroić na kawałki. Następnie na rozgrzanym olejach rzepakowych smażyć do wyparowania wody.
    A następnie wyłożyć na miseczkę .

  2. Przygotować warzywa

  3. Warzywa pokroić i dodać do oleju pozostałego ze smażenia żołądków. ( można dodać jeszcze troszkę oleju).

  4. Podsmażyć , dodać 1 szklankę wody lub rosołu. Dusić pod przykryciem dolewając co jakiś czas wody.
    Danie jest gotowe gdy żołądki są miękkie.

  5. Ja dzisiaj podałam z malutkimi ziemniaczkami posypanymi świeżym ogrodowym koprem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń