Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam tę porę roku. Na rynku można już kupić młode warzywa i młode krajowe ziemniaczki. I już można rozwinąć kulinarną fantazję. Ragout z żołądków indyczych z młodymi warzywami .
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1109
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1100
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13077
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1109
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1100
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13077
Składniki
Żołądki opłukać i pokroić na kawałki. Następnie na rozgrzanym olejach rzepakowych smażyć do wyparowania wody. A następnie wyłożyć na miseczkę .
Przygotować warzywa
Warzywa pokroić i dodać do oleju pozostałego ze smażenia żołądków. ( można dodać jeszcze troszkę oleju).
Podsmażyć , dodać 1 szklankę wody lub rosołu. Dusić pod przykryciem dolewając co jakiś czas wody. Danie jest gotowe gdy żołądki są miękkie.
Ja dzisiaj podałam z malutkimi ziemniaczkami posypanymi świeżym ogrodowym koprem.