Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam tę porę roku. Na rynku można już kupić młode warzywa i młode krajowe ziemniaczki. I już można rozwinąć kulinarną fantazję. Ragout z żołądków indyczych z młodymi warzywami .
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10821
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3482
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2534
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10821
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3482
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2534
Składniki
Żołądki opłukać i pokroić na kawałki. Następnie na rozgrzanym olejach rzepakowych smażyć do wyparowania wody. A następnie wyłożyć na miseczkę .
Przygotować warzywa
Warzywa pokroić i dodać do oleju pozostałego ze smażenia żołądków. ( można dodać jeszcze troszkę oleju).
Podsmażyć , dodać 1 szklankę wody lub rosołu. Dusić pod przykryciem dolewając co jakiś czas wody. Danie jest gotowe gdy żołądki są miękkie.
Ja dzisiaj podałam z malutkimi ziemniaczkami posypanymi świeżym ogrodowym koprem.