Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam tę porę roku. Na rynku można już kupić młode warzywa i młode krajowe ziemniaczki. I już można rozwinąć kulinarną fantazję. Ragout z żołądków indyczych z młodymi warzywami .
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
Żołądki opłukać i pokroić na kawałki. Następnie na rozgrzanym olejach rzepakowych smażyć do wyparowania wody. A następnie wyłożyć na miseczkę .
Przygotować warzywa
Warzywa pokroić i dodać do oleju pozostałego ze smażenia żołądków. ( można dodać jeszcze troszkę oleju).
Podsmażyć , dodać 1 szklankę wody lub rosołu. Dusić pod przykryciem dolewając co jakiś czas wody. Danie jest gotowe gdy żołądki są miękkie.
Ja dzisiaj podałam z malutkimi ziemniaczkami posypanymi świeżym ogrodowym koprem.