Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz kuchnię japońską? Z naszym przepisem na ramen z mięsem mielonym możesz rozkoszować się tym słynnym daniem w zaciszu domowym. Przygotuj tę zupę i zaskocz swoich gości.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
W woku lub na głębokiej patelni na oleju podsmaż obrany i drobno posiekany lub starty czosnek oraz imbir. Następnie dodaj mięso mielone i obsmaż je przez 5 minut, co chwilę mieszając. Dodaj sos chili oraz sos ostrygowy i mieszaj wszystko przez kilka minut. Dodaj ocet ryżowy i smaż, aż odparuje przez 1 minutę.
Bulion wlej do garnka, dodaj mleczko, sos sojowy, cukier, pastę tahini oraz sos chili. Mieszaj wszystko prawie do zagotowania.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją. Do wrzącej wody wrzuć pak choi i gotuj przez 1 minutę, po czym odcedź łyżką cedzakową. Tak samo postąp z kiełkami i fasolą. Posiekaj na drobno szczypior i delikatnie zrumień na suchej patelni.
Wszystkie składniki podgrzej przed podaniem. W miskach umieść makaron, następnie wlej zupę i posyp mięsem. Dodaj kilka fasolek, świeże kiełki. Całość możesz posypać szczypiorkiem i sezamem.