Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia francuska. Można podać na gorąco lub na zimno, do pieczeni, pieczonego drobiu, do ryby, wręcz dowolnie.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22766
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15139
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4853
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45458
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22766
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15139
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4853
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45458
Składniki
Warzywa umyłem. Z cukinii i z bakłażanów odciąłem końce i bez obierania pokroiłem w plasterki. Cebule obrałem, opłukałem, pokroiłem w kostkę. Strąki papryki oczyściłem z pestek, pokroiłem w krótkie paseczki. Pomidory sparzyłem, obrałem, pokroiłem na cząstki. Ząbki czosnku obrałem, rozgniotłem. W dużym rondlu rozgrzałem oliwę. Obsmażyłem bakłażany, dodałem paprykę, cebulę, pomidory i na koniec cukinię oraz czosnek. Dusiłem na małym ogniu ok. 30 minut. Po wyłożeniu na talerze posypałem wiórkami parmezanu.