Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Och, zawsze powtarzam, że łatwe przepisy są najsmaczniejsze. Ratatouille to tradycyjna francuska potrawa, przygotowana (najlepiej!) ze świeżych warzyw z dodatkiem ziół.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15029
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4786
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45014
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 678
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 788
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15029
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4786
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45014
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 678
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 788
Składniki
Bakłażana pokroić w plastry, a następnie jeszcze przez pół, ułożyć na talerzu i posypać solą. Odstawić na 20 minut, tak aby puścił sok. Następnie dokładnie opłukać wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem.
W międzyczasie, sparzyć pomidory gorącą wodą, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cukinię, smażyć 2-3 minut, aż będzie chrupiąca, zdjąć z patelni, odłożyć do miski. Powtórzyć czynność z papryką. Następnie nałożyć na patelnię (i dodać oliwę, jeśli trzeba) bakłażana i smażyć około 5 minut, aż będzie rumiany. Zdjąć z patelni, przełożyć do miski w warzywami.
Na patelni usmażyć na szklisto cebulę i czosnek. Następnie dodać pomidory, tymianek, natkę, bazylię i pozostałe warzywa. Dusić całość przez 8-9 minut, mieszając. Danie jest gotowe, gdy bakłażan będzie miękki i uduszony.