Do góry

Dania główne Przepis na:

Razowe penne z ciecierzycą

Razowe penne z ciecierzycą

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4219

Dodano:

Odsłon: 1005

Błyskawiczne danie na zdrowy, pyszny i bezmięsny obiad.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Razowe penne z ciecierzycą

Przygotowanie

  1. Oliwę wlewamy do garnka, dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i rozgrzewamy (należy uważać aby czosnek nie zbrązowiał, ponieważ wtedy zrobi się gorzki). Do rozgrzanej oliwy wrzucamy pokrojoną w pióra cebulę, jak cebula się zeszkli to dorzucamy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i drobno posiekaną papryczkę chilli lub odrobinę sproszkowanej, posypujemy odrobiną soli i dusimy do chwili, aż papryka będzie półmiękka. Wtedy dodajemy odsączoną ciecierzycę, mieszamy i dusimy razem ok. 3 minuty. Dolewamy pomidory z puszki, dodajemy po 1 łyżeczce tymianku i rozmarynu oraz doprawiamy do smaku odrobiną soli i ewentualnie pieprzu czosnkowego. Dusimy razem około 5 minut.
    Podajemy z ugotowanym makaronem.
    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Valv3e 07 maja 2017 Super przepis. Ja dodałem 100-150ml białego wina wytrawnego :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń