Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie karpia? przetestujcie go w tej wersji. Dzwonka karpia pieczone na marchewce idealnie sprawdzą się na wigilijnym stole. Ryba w tej wersji jest wyjątkowo delikatna i z pewnością na stałe wejdzie do waszego świątecznego reperturaru.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1469
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 237
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 7045
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 323
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 275
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1469
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 237
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 7045
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 323
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 275
Składniki
Karpia oprósz solą i pieprzem. Odstaw. Marchewkę pokrój w plastry. Sparzoną pomarańczę także.
Marchew i pomarańczę wymieszaj z olejem i przyprawami.
W naczyniu żaroodpornym lub na blaszce ułóż plastry marchwi, a na nich plastry pomarańczy. Posyp płatkami migdałów i różowym pieprzem.
Karpia obtocz w bułce tartej i parmezanie. Ułóż na pomarańczach.
Naczynie lub blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez 30-40 minut.