Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie karpia? przetestujcie go w tej wersji. Dzwonka karpia pieczone na marchewce idealnie sprawdzą się na wigilijnym stole. Ryba w tej wersji jest wyjątkowo delikatna i z pewnością na stałe wejdzie do waszego świątecznego reperturaru.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 773
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425020
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10697
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336971
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 773
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425020
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10697
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336971
Składniki
Karpia oprósz solą i pieprzem. Odstaw. Marchewkę pokrój w plastry. Sparzoną pomarańczę także.
Marchew i pomarańczę wymieszaj z olejem i przyprawami.
W naczyniu żaroodpornym lub na blaszce ułóż plastry marchwi, a na nich plastry pomarańczy. Posyp płatkami migdałów i różowym pieprzem.
Karpia obtocz w bułce tartej i parmezanie. Ułóż na pomarańczach.
Naczynie lub blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez 30-40 minut.