Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wariacja na temat truskawek. Bardzo lubimy połączenie owoców i mięsa, a jeszcze bardziej jak uczestniczą w nich makaron lub ryż. No i stało się :P Pysznie wyszło, ryż jak zwykle nie rozczarował...truskawki z naszej działki, pyszne, zdrowe, nie pryskane...słodkie <3 Kurczak nie wiadomo gdzie biegał...ale dobiegł na czas :P
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1125
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1131
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13148
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1125
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1131
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13148
Składniki
Ryż wrzucamy na rozgrzany olej, chwilę smażymy i zalewamy winem. Odparowujemy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę mięso, truskawki (większe na ćwiartki, mniejsze na pół), rozmaryn, zalewamy szklanką rosołu. Dusimy na małym ogniu, cały czas mieszając. Dodajemy cukier, rosół (ok. 100 ml do całkowitego wchłonięcia, czynność powtarzamy w zależności od potrzeb), tak by nie było za dużo płynu, a ryż nie miał sucho. Dusimy do momentu, kiedy ryż będzie miękki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem (truskawki lubią pieprz, a ilość zależy od naszych preferencji smakowych).