Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
warzywne risotto,bardzo aromatyczne-smakuje na ciepło tak samo dobrze jak i na zimno w formie przekąski ;-)
Proponuję dzisiaj inną wersję grzanek, które są naprawdę smakowite i .... uza...
Odsłon: 103
Błyskawiczna, smaczna sałatka ze śledzi z ogórkiem, groszkiem i cebulą. Wykon...
Odsłon: 747
Jedna z najlepszych i ulubionych sałatek która musi się znaleźć na naszym wig...
Odsłon: 165
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 830
Pyszne, puszyste i pachnące przyprawą korzenną muffinki, idealne na świąteczn...
Odsłon: 282
Proponuję dzisiaj inną wersję grzanek, które są naprawdę smakowite i .... uza...
Odsłon: 103
Błyskawiczna, smaczna sałatka ze śledzi z ogórkiem, groszkiem i cebulą. Wykon...
Odsłon: 747
Jedna z najlepszych i ulubionych sałatek która musi się znaleźć na naszym wig...
Odsłon: 165
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 830
Pyszne, puszyste i pachnące przyprawą korzenną muffinki, idealne na świąteczn...
Odsłon: 282
Składniki
czosnek i dymkę kroimy drobno i szklimy na oliwie z oliwek,dodajemy ryż, smażymy 2,3 min,mieszamy dolewając bulionu i wina( wino musi oczywiście odparować ),ciągle mieszamy tak aby nie przypalić,dodajemy pieprz czarny i biały,delikatnie solimy,wrzucamy po parę listków bazylii i mięty i dalej mieszamy aż ryż będzie al dente
na drugiej patelni ,na małej ilości oliwy z oliwek podsmażamy kawałki obranego bakłażana,papryki,doprawiając pieprzem ,solą i odrobiną soku z cytryny
jak ryż bėdzie już al dente,dodajemy masło i starty wcześniej parmezan,mieszamy wszystko,na końcu dajemy warzywa z patelni,mieszamy doprawiając pieprzami i solą i świeżymi ziołami
podajemy od razu,posypane bazylią i miętą,można oprószyć delikatnie chilli ( ale niekoniecznie ) oraz z kawałkami pokrojonego pomidora malinowego do zagryzania,smakuje wybornie ;-) Smacznego ;-)