Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha! Tyle w temacie.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1794
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8355
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 743
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253335
Polecam.
Odsłon: 1437
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1794
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8355
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 743
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253335
Polecam.
Odsłon: 1437
Składniki
Botwinkę siekamy, podobnie jak i cebulę. Cebulę szklimy na oliwie, dodajemy ryż, zeszkliwimy na małym ogniu. Zalewamy winem, alkohol odparowujemy. Całość zalewamy bulionem, na równi z ryżem. Gotujemy pod przykryciem (czasami mieszamy), aż ryż wchłonie płyn. Dodajemy chochlę bulionu, mieszamy. Czynność powtarzamy do momentu miękkości ryżu. Jak ryż będzie prawie miękki, dorzucamy botwinkę. Na sam koniec dodajemy posiekany koperek, masło i starty parmezan. Wszystkie składniki dokładnie łączymy.