Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha! Tyle w temacie.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2196
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1223
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2361
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2196
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1223
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2361
Składniki
Botwinkę siekamy, podobnie jak i cebulę. Cebulę szklimy na oliwie, dodajemy ryż, zeszkliwimy na małym ogniu. Zalewamy winem, alkohol odparowujemy. Całość zalewamy bulionem, na równi z ryżem. Gotujemy pod przykryciem (czasami mieszamy), aż ryż wchłonie płyn. Dodajemy chochlę bulionu, mieszamy. Czynność powtarzamy do momentu miękkości ryżu. Jak ryż będzie prawie miękki, dorzucamy botwinkę. Na sam koniec dodajemy posiekany koperek, masło i starty parmezan. Wszystkie składniki dokładnie łączymy.