Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha! Tyle w temacie.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10409
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3043
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2139
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 828
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10409
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3043
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2139
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 828
Składniki
Botwinkę siekamy, podobnie jak i cebulę. Cebulę szklimy na oliwie, dodajemy ryż, zeszkliwimy na małym ogniu. Zalewamy winem, alkohol odparowujemy. Całość zalewamy bulionem, na równi z ryżem. Gotujemy pod przykryciem (czasami mieszamy), aż ryż wchłonie płyn. Dodajemy chochlę bulionu, mieszamy. Czynność powtarzamy do momentu miękkości ryżu. Jak ryż będzie prawie miękki, dorzucamy botwinkę. Na sam koniec dodajemy posiekany koperek, masło i starty parmezan. Wszystkie składniki dokładnie łączymy.