Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku nasz niewielki ogródek zdominowały buraki, które rosną jak szalone. Za jakiś czas pojawi się też pewnie dynia, która również prowadzi istna ekspansję na płocie. Wracając do tematów buraczków to zaczynam powoli przerabiać je na sałatki, które trafią do spiżarni by zimą cieszyć nasze podniebienia. Oprócz tradycyjnych weków postanowiłam wykorzystać je w codziennych dniach obiadowych tj. risotto. Dzięki buraczkom nabiera ono pięknego, lekko różowego koloru oraz słodkiego smaku. Jak dla mnie bomba!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20660
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25214
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1071
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4399
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1204
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1337
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20660
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25214
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1071
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4399
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1204
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1337
Składniki
W dużym garnku topimy masło i wrzucamy cebulkę, chwilę ją szklimy. Wsypujemy ryż i podsmażamy go około 3 minut. Wlewamy pierwszą porcję bulionu. Gdy ryż wchłonie bulion dolewamy kolejna porcję. Czynność powtarzamy dopóki ryż nie będzie miękki.
Gdy ryz jest już gotowy wrzucamy pokrojone buraczki. Gotujemy około 3 minut, a następnie wrzucamy listki wraz z łodyżkami i gotujemy kolejne 2 minuty. Risotto doprawiamy solą, pieprzem, cukrem oraz natką. Podajemy posypane ziarnami słonecznika.