Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię przygotowywać risotto. Jest szybkie w przygotowaniu i kojarzy się z dobrą, włoską kuchnią. Buraki ścieramy na tarce i dodajemy na końcu przygotowania. Pierś z kurczaka smażymy na złoto i dodajemy pod koniec gotowania.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3360
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34189
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1407
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113626
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3360
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34189
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1407
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113626
Składniki
Pierś z kurczaka natrzeć solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Usmażyć na patelni około 10 minut aż mięso będzie wysmażone. Przygotować bulion z kotki lub własny warzywny. W kostkę pokroić cebulę a czosnek posiekać. Rozgrzać rondel z oliwą i masłem wrzucić cebulę i czosnek smażyć kilka minut, dodać ryż i smażyć mieszając. Wlać wino i odparować chwilę nastepnie wlać chochlę bulionu, zamieszać całość i dusić wolno ok. 15-20 minut dolewając partiami bulion. Na pięć minut przed końcem gotowania dodać buraka oraz pocięte na mniejsze kawałki szparagi. Całość mieszać. Pociąć na kawałki pierść z kurczaka. Wyłożyć na talerze, posypać tymiankiem i parmezanem.