Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię przygotowywać risotto. Jest szybkie w przygotowaniu i kojarzy się z dobrą, włoską kuchnią. Buraki ścieramy na tarce i dodajemy na końcu przygotowania. Pierś z kurczaka smażymy na złoto i dodajemy pod koniec gotowania.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15787
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4771
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 473
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15787
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4771
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 473
Składniki
Pierś z kurczaka natrzeć solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Usmażyć na patelni około 10 minut aż mięso będzie wysmażone. Przygotować bulion z kotki lub własny warzywny. W kostkę pokroić cebulę a czosnek posiekać. Rozgrzać rondel z oliwą i masłem wrzucić cebulę i czosnek smażyć kilka minut, dodać ryż i smażyć mieszając. Wlać wino i odparować chwilę nastepnie wlać chochlę bulionu, zamieszać całość i dusić wolno ok. 15-20 minut dolewając partiami bulion. Na pięć minut przed końcem gotowania dodać buraka oraz pocięte na mniejsze kawałki szparagi. Całość mieszać. Pociąć na kawałki pierść z kurczaka. Wyłożyć na talerze, posypać tymiankiem i parmezanem.