Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto z cukinią i boczniakami to szybki obiad, bo w pół godziny był gotowy, a do tego mega smaczny. Podałam z łososiem z patelni, ale równie dobrze będzie smakować z każdym innym mięsem lub jako samodzielne danie. Przepis na risotto na 3-4 porcje.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8441
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6833
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4667
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327242
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8441
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6833
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4667
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327242
Składniki
Cukinię umyć i pokroić w cienkie plastry. Boczniaki oczyścić i jak są duże, to pokroić na mniejsze kawałki, a małe grzyby zostawić tak jak są. Cebulę drobno pokroić. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wrzucić boczniaki, cukinię i cebulę. Chwilę podsmażyć, doprawić solą i pieprzem. Następnie wsypać ryż, wymieszać i podsmażyć 1-2 minuty. Całość zalewamy bulionem, mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusić ok. 15-20 minut aż ryż wchłonie cały wywar, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec wcisnąć czosnek i jeszcze chwilę dusić. Gdy risotto zgęstnieje wyłączyć palnik, dodać posiekaną pietruszkę, wymieszać i można podawać. Proste, pyszne i sycące danie :-) SMACZNEGO!!!