Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często zamiast ziemniaków robię risotto w bezmięsnej formie - do tego osobno smażę lub piekę mięso. Sprawdza sie to doskonale, dziś zapraszam na risotto z dużą ilością cukinii.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Polędwiczki obsypujemy solą i przyprawami, nacieramy olejem. Cukinię i marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę siekamy.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy warzywa. Kiedy woda odparuje dodajemy ryż, podsmażamy chwilę, podlewamy 1/2 szklanki bulionu. Kiedy ryż wchłonie wodę czynność powtarzamy aż do miękkości ryżu. Dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką i kurkumę oraz starty na tarce ser.
Polędwiczki smażymy na patelni już bez tłuszczu po około 3-4 minuty na każdej ze stron.