Do góry

Dania główne Przepis na:

Risotto z cukinią, kiełbaską i pistacjami

Przepis dnia 2020-10-29
Risotto z cukinią, kiełbaską i pistacjami

Autor:

Przepisów i artykułów: 328 Ocena: 2394

Dodano:

Odsłon: 185

Smaczne risotto z dodatkiem cukinii, ulubionej kiełbaski i pistacji. Proste w przygotowaniu lecz wymaga pilnowania ;)

Składniki

  • 150 g ryżu do risotto,
  • 1 średniej wielkości cukinia,
  • 100 g ulubionej kiełbaski,
  • 4 łyżki masła,
  • garść pistacji,
  • 1 l bulionu drobiowego,
  • sól i pieprz do smaku.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Risotto z cukinią, kiełbaską i pistacjami

Przygotowanie

  1. Cukinię obieramy i kroimy w pół plastry.
    Kiełbasę kroimy w kosteczkę.
    Pistacje lekko rozdrabniamy.
    Na patelni roztapiamy masło 2 łyżki, wrzucamy cukinię i kiełbaskę.
    Lekko podsmażamy.
    Następnie wsypujemy ryż i pistacje i podsmażamy, aż się zeszkli ryż.





    Wlewamy szklankę bulionu, mieszamy co chwilę, gdy bulion wyparuje, wlewamy następną porcję, robimy tak, aż ryż będzie miękki.
    Doprawiamy do smaku i dorzucamy resztę masła.
    Dokładnie mieszamy.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń