Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe danie. W sam raz na piątkowy obiad. Serdecznie polecam
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 597
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 597
Składniki
W rondlu roztopić masło. Poddusić pokrojony czosnek i pieczarki. Wsypać ryż i mieszać, aż stanie się przezroczysty. Wlać część bulionu. Dodać pokrojone kalarepki i pokrojoną natkę pietruszki. Dusić pod przykryciem, aż ryż wchłonie bulion. Wtedy dolać kolejną część płynu. Dodać pokrojoną dynię. Doprawić przyprawami i nadal dusić, aż ryż wchłonie bulion. Po 20-25 minutach gotowania pod przykryciem danie powinno być gotowe.