Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe danie. W sam raz na piątkowy obiad. Serdecznie polecam
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 344
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4915
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 157
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 344
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4915
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 157
Składniki
W rondlu roztopić masło. Poddusić pokrojony czosnek i pieczarki. Wsypać ryż i mieszać, aż stanie się przezroczysty. Wlać część bulionu. Dodać pokrojone kalarepki i pokrojoną natkę pietruszki. Dusić pod przykryciem, aż ryż wchłonie bulion. Wtedy dolać kolejną część płynu. Dodać pokrojoną dynię. Doprawić przyprawami i nadal dusić, aż ryż wchłonie bulion. Po 20-25 minutach gotowania pod przykryciem danie powinno być gotowe.