Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe danie. W sam raz na piątkowy obiad. Serdecznie polecam
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24389
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 310
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 373
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24389
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 310
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 373
Składniki
W rondlu roztopić masło. Poddusić pokrojony czosnek i pieczarki. Wsypać ryż i mieszać, aż stanie się przezroczysty. Wlać część bulionu. Dodać pokrojone kalarepki i pokrojoną natkę pietruszki. Dusić pod przykryciem, aż ryż wchłonie bulion. Wtedy dolać kolejną część płynu. Dodać pokrojoną dynię. Doprawić przyprawami i nadal dusić, aż ryż wchłonie bulion. Po 20-25 minutach gotowania pod przykryciem danie powinno być gotowe.