Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznajcie przepis na pyszne risotto z grzybami. Doskonała propozycja na bezmięsny obiad. Szybkie i sycące danie.
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 233
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 716
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21441
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 233
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 716
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21441
Składniki
Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki, zalać 2,5 szkl. wody i zagotować ok. 15 minut. Masło klarowane (2 łyżki) rozpuścić na patelni, wsypać ryż i smażyć kilka minut na małym ogniu. Następnie dodać pokrojoną w paski cebulę i chwilę smażyć. Grzyby przelać przez sitko (nie wylewać wywaru!!!) i przełożyć na patelnię. Następnie przez gęste sitko przelać na patelnię 2 szklanki wywaru, wymieszać i przykryć patelnię pokrywą. Dusić aż ryż wchłonie cały wywar, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec wlać powoli wcześniej zahartowaną śmietanę, żeby się nie zważyła. Jeszcze chwilę dusić. Na koniec doprawić solą i pieprzem. SMACZNEGO!!!