Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Risotto z krewetkami"
Polecam.
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 148
Składniki
Na grillowej patelni podsmaż do zarumienienia lekko posolone krewetki. Pietruszkę dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Oddziel listki od gałązek. Na niewielkim ogniu podgrzej bulion.
Wrzuć do niego gałązki pietruszki, aby nadały mu odpowiedni posmak. Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż posiekaną cebulę. Wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż.
Dodaj ryż i smaż, aż ziarenka się zeszklą. Następnie wlej część gorącego bulionu. Gdy ryż wchłonie płyn, dolej resztę. Całość dopraw solą oraz pieprzem. Risotto podawaj natychmiast po przygotowaniu. Z krewetkami i cząstkami cytryny.Źródło: Na żywo