Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna, smaczna wersja risotto
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44649
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182087
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 245
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44649
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182087
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 245
Składniki
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić ją razem z umytą cukinią w średnią kostkę. Cebule i czosnek pokroić w drobną kostkę. Kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w średnią kostkę. Przyprawić solą i pieprzem i obsmażyć kurczaka kilka minut. Przełożyć na talerzyk. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę przez kilka minut aż zrobi się szklista. Wsypać ryż i chwilę go smażyć, mieszając. Dodać czosnek, słodką i ostrą paprykę oraz kurkumę (po ok. 0,5 płaskiej łyżeczki), wymieszać i smażyć ok. 1 min. Wlać 1 szkl. gorącego bulionu. Smażyć co jakiś czas mieszając. Gdy ryż wchłonie bulion znowu dolać część bulionu. Dolewać go partiami do momentu aż ryż stanie się miękki. W połowie gotowania ryżu dodać paprykę i cukinię oraz usmażone mięso. Gotować całość do miękkości ryżu. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego :-)