Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , proste w przygotowaniu danie obiadowe jak również do pracy.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3849
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 416
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3849
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 416
Składniki
Filet z kurczaka umyć , pokroić w kostkę , doprawić przyprawą do kurczaka. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę. Pomidory pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.
W głębokim rondlu lub brytfance rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić cebulę i czosnek chwilę podsmażyć. Dodać fileta, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut, dodać pieczarki i pomidory smażyć 3 minuty.
Dodać masło, wsypać ryż , doprawić oregano i papryką, smażyć 2 - 3 minuty. Podlać 1/2 szklanki bulionu i gotować aż ryż wchłonie bulion. Dodać następną porcję bulionu i gotować dalej. Podlewać i gotować aż ryż będzie miękki.
Ser zetrzeć na tarce o małych otworach i posypać nim risotto przed podaniem.