Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , proste w przygotowaniu danie obiadowe jak również do pracy.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Filet z kurczaka umyć , pokroić w kostkę , doprawić przyprawą do kurczaka. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę. Pomidory pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.
W głębokim rondlu lub brytfance rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić cebulę i czosnek chwilę podsmażyć. Dodać fileta, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut, dodać pieczarki i pomidory smażyć 3 minuty.
Dodać masło, wsypać ryż , doprawić oregano i papryką, smażyć 2 - 3 minuty. Podlać 1/2 szklanki bulionu i gotować aż ryż wchłonie bulion. Dodać następną porcję bulionu i gotować dalej. Podlewać i gotować aż ryż będzie miękki.
Ser zetrzeć na tarce o małych otworach i posypać nim risotto przed podaniem.