Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , proste w przygotowaniu danie obiadowe jak również do pracy.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 59
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 587
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2017
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 59
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 587
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2017
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Składniki
Filet z kurczaka umyć , pokroić w kostkę , doprawić przyprawą do kurczaka. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę. Pomidory pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.
W głębokim rondlu lub brytfance rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić cebulę i czosnek chwilę podsmażyć. Dodać fileta, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut, dodać pieczarki i pomidory smażyć 3 minuty.
Dodać masło, wsypać ryż , doprawić oregano i papryką, smażyć 2 - 3 minuty. Podlać 1/2 szklanki bulionu i gotować aż ryż wchłonie bulion. Dodać następną porcję bulionu i gotować dalej. Podlewać i gotować aż ryż będzie miękki.
Ser zetrzeć na tarce o małych otworach i posypać nim risotto przed podaniem.