Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , proste w przygotowaniu danie obiadowe jak również do pracy.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 674
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 376
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 79
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 58
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 23
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 674
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 376
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 79
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 58
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 23
Składniki
Filet z kurczaka umyć , pokroić w kostkę , doprawić przyprawą do kurczaka. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę. Pomidory pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.
W głębokim rondlu lub brytfance rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić cebulę i czosnek chwilę podsmażyć. Dodać fileta, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut, dodać pieczarki i pomidory smażyć 3 minuty.
Dodać masło, wsypać ryż , doprawić oregano i papryką, smażyć 2 - 3 minuty. Podlać 1/2 szklanki bulionu i gotować aż ryż wchłonie bulion. Dodać następną porcję bulionu i gotować dalej. Podlewać i gotować aż ryż będzie miękki.
Ser zetrzeć na tarce o małych otworach i posypać nim risotto przed podaniem.