Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
RISOTTO Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI.Proste i smaczne.
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 38
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 335
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 38
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 335
Składniki
W głębokiej patelni na oleju zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz starty na tarce czosnek.Dorzucić pokrojonego w kosteczkę kurczaka, doprawić go solą oraz pieprzem i obsmażać przez około 3 minuty co chwilę mieszając.
Dodać ryż oraz pokrojoną w kosteczkę paprykę i smażyć razem przez około minutę. W międzyczasie dodać przyprawy.
Wlewać po około pół szklanki gorącego bulionu i gotować bez przykrycia od czasu do czasu mieszając.Dodać kolejną porcję bulionu gdy poprzednia będzie wchłonięta przez ryż. Na koniec ryż ma być ugotowany al dente.
Dodać posiekaną natkę i groszek z marchewką.Chwilę pogotować i odstawić.Wyłożyć na talerze.