Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
RISOTTO Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI.Proste i smaczne.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Składniki
W głębokiej patelni na oleju zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz starty na tarce czosnek.Dorzucić pokrojonego w kosteczkę kurczaka, doprawić go solą oraz pieprzem i obsmażać przez około 3 minuty co chwilę mieszając.
Dodać ryż oraz pokrojoną w kosteczkę paprykę i smażyć razem przez około minutę. W międzyczasie dodać przyprawy.
Wlewać po około pół szklanki gorącego bulionu i gotować bez przykrycia od czasu do czasu mieszając.Dodać kolejną porcję bulionu gdy poprzednia będzie wchłonięta przez ryż. Na koniec ryż ma być ugotowany al dente.
Dodać posiekaną natkę i groszek z marchewką.Chwilę pogotować i odstawić.Wyłożyć na talerze.