Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Perfekcja na talerzu Mówią ,że risotto ciężko przyrządzić,ja się absolutnie z tym nie zgadzam Trochę cierpliwości i możemy się delektować pysznym daniem .
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Przygotowujemy ryż ,łososia kroimy na mniejsze kawałki,odkładamy na bok . Czosnek 9bieramy ,na patelnię z grubym dnem wylewamy olej ,tak.by pokrył całe dno ,rozgrzewamy i dodajemy przeciśnięty czosnek mieszamy i po dosłownie chwili ,tak by czosnek się nie przypalił wrzucamy ryż ,mieszamy i czekamy,aż ryż zmieni swój kolor około 2-3 minuty.Nstepnie dolewamy 200 ml wina dodajemy przyprawy oprócz świeżych ziół i mieszamy czekając aż wino odparuje .Po odparowaniu dolewamy wody ,tak długo aż ryż będzie gotów do jedzenia .Może to być 5min a może być 15 oczywiście cały czas mieszamy by nie przywarł .tuż przed podaniem dodajemy łososia całość mieszamy i jeszcze doprawiamy do smaku .Gdy risotto będzie gotowe zostawiamy je na patelni około 10 min by odpoczęło ,w między czasie skrapiamy sokiem z cytryny . Po przełożeniu na talerze ,dekorujemy ziołami