Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, jednogarnkowe i pożywne danie dla całej rodziny :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12835
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4582
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12835
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4582
Składniki
Pieczarki pokroić, cebulę również (w większe kawałki).
Na rozgrzany tłuszcz wrzucić cebulę, po chwili pieczarki. Chwilę poddusić. Wlać wodę, dodać koncentrat pomidorowy, zamieszać, przyprawić do smaku i zagotować. Kiedy zawrze, wsypać przepłukany wcześniej ryż, zamieszać. Gotować pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, by nie przywarło. W razie potrzeby dolewać wody. Kiedy ryż będzie ugotowany, dodać ewentualne pozostałe składniki (u mnie ugotowana osobno soczewica) i zamieszać
Wyłączyć gaz i posypać startym serem żółtym. Przykryć i poczekać chwilę żeby wszystko razem 'doszło' i ser się rozpuścił.
SMACZNEGO! :)