Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pożywne, kremowe risotto z pieczarkami to świetna propozycja na bezmięsny obiad. Bardzo aromatyczne i wyraziste w smaku. Kwintesencja jesieni :)
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 37
Idealna propozycja na szybki, smaczny obiad dla zabieganych. Gnocchi to smacz...
Odsłon: 8955
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 174
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 63
Smaczna surówka z ogórków kiszonych, marchewki i kukurydzy. Miałam okazję jeś...
Odsłon: 19
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 37
Idealna propozycja na szybki, smaczny obiad dla zabieganych. Gnocchi to smacz...
Odsłon: 8955
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 174
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 63
Smaczna surówka z ogórków kiszonych, marchewki i kukurydzy. Miałam okazję jeś...
Odsłon: 19
Składniki
Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki. Na patelni rozpuścić łyżkę masła. Dodać pieczarki i smażyć na dużym ogniu do całkowitego odparowania płynu i zarumienienia się pieczarek. Pieczarki przełożyć na talerz. Na tej samej patelni rozgrzać oliwę, dodać łyżkę masła. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smażyć krótko do zeszklenia. Dodać ryż i smażyć mieszając, do czasu, aż ryż pokryje się masłem z oliwą i zrobi się lekko przeźroczysty. Do ryżu wlewać po chochelce gorącego buliony. Kiedy ryż wchłonie płyn, dodać kolejną porcję buliony. Postępować tak do czasu, aż ryż wchłonie bulion i stanie się miękki. Na końcu dodać łyżkę masła, starty ser, pieczarki oraz natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Podawać od razu po przygotowaniu.