Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to wdzięczne i proste danie, które można przygotować szybko:). Wersja z gotowanym mięsem jest równie smaczna jak ze smażonym, moim zdaniem nadaje ono całemu daniu lekkości.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5680
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 69
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 102
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 586
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5680
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 69
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 102
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 586
Składniki
Filet z piersi indyka gotujemy w osolonej wodzie przez 20 minut. Rwiemy widelcem na małe kawałki. Pieczarki, czosnek i cebulę kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na małych oczkach tarki.
Na rozgrzanym maśle podsmażamy pieczarki, cebulę, marchewkę i czosnek - do odparowania wody. Dodajemy ryż, smażymy chwilę, następnie zalewamy winem, ponownie dusimy do odparowania płynów. Następnie dolewamy bulion, po 1 szklance, za każdym razem czekając aż ryż wchłonie wodę. Dodajemy natkę pietruszki oraz starty na tarce ser. Doprawiamy do smaku solą i przyprawami.