Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to wdzięczne i proste danie, które można przygotować szybko:). Wersja z gotowanym mięsem jest równie smaczna jak ze smażonym, moim zdaniem nadaje ono całemu daniu lekkości.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24834
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5980
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 217
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24834
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5980
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 217
Składniki
Filet z piersi indyka gotujemy w osolonej wodzie przez 20 minut. Rwiemy widelcem na małe kawałki. Pieczarki, czosnek i cebulę kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na małych oczkach tarki.
Na rozgrzanym maśle podsmażamy pieczarki, cebulę, marchewkę i czosnek - do odparowania wody. Dodajemy ryż, smażymy chwilę, następnie zalewamy winem, ponownie dusimy do odparowania płynów. Następnie dolewamy bulion, po 1 szklance, za każdym razem czekając aż ryż wchłonie wodę. Dodajemy natkę pietruszki oraz starty na tarce ser. Doprawiamy do smaku solą i przyprawami.