Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie to wspomnienie jesiennych wypadów do lasu. Spokojnych rozmówi i wspaniałego czasu z rodziną.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 427
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 129
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 44
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 62
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 39
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 65
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 427
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 129
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 44
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 62
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 39
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 65
Składniki
Oczyszczone grzyby krótko gotuję i odcedzam. Na patelni rozpuszczam masło, szklę pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodaję pokrojone grzyby i duszę ok. 15 minut, podlewając 50-80 ml bulionu.Mleko mieszam z mąką i odrobiną gorącego wywaru grzybowego. Wszystko wlewam do grzybów, doprawiam solą, pieprzem i po zagęszczeniu wyłączam. Na drugiej większej patelni rozpuszczam masło, dodaję przepłukany ryż, mieszam i czekam aż stanie się przezroczysty. Wlewam jedną łyżkę wazową bulionu, mieszam do czasu, aż niemal cały zostanie wchłonięty. Wtedy wlewam kolejną porcję cały czas mieszając. Po wchłonięciu kolejnej części wywaru dolewam resztę i nadal mieszam. Przy drugiej porcji bulionu doprawiam czosnkiem i suszonym tymiankiem. Pod koniec dodaję odrobinę świeżego tymianku, doprawiam solą i pieprzem.
Risotto nakładam na talerze i polewam sosem grzybowym. Można też sos grzybowy przełożyć na patelnię z risotto, wymieszać i tak podawać.