Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
risotto z suszonych grzybów
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68320
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2013
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68320
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2013
Składniki
poszatkowaną cebulę podsmażamy, dodajemy odsączone z wody grzyby, sól, pieprz. po około 15 minutach wsypujemy suchy -nie ugotowany ryż, mieszamy i smażymy przez około 2 minuty. następnie wlewamy wino i wodę która pozostała po namoczonych grzybach. gotujemy aż do miekkości ryżu. przed podaniem posypać natką pietruszki.