Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
risotto z suszonych grzybów
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27337
Polecam, pychota.
Odsłon: 245
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 78
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27337
Polecam, pychota.
Odsłon: 245
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 78
Składniki
poszatkowaną cebulę podsmażamy, dodajemy odsączone z wody grzyby, sól, pieprz. po około 15 minutach wsypujemy suchy -nie ugotowany ryż, mieszamy i smażymy przez około 2 minuty. następnie wlewamy wino i wodę która pozostała po namoczonych grzybach. gotujemy aż do miekkości ryżu. przed podaniem posypać natką pietruszki.