Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i smaczne danie na obiad.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5863
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5863
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, marchew, pora i pieczarki obrać i pokroić w kostkę razem z kiełbasą. W rondlu rozgrzać olej, wsypać pokrojone składniki i smażyć przez 5 minut. Następnie wsypać ryż i smażyć kolejne 5 minut. Całość zalać 4 szklankami gorącej wody, przyprawić do smaku i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut do miękkości ryżu. Pod koniec gotowania dodać posiekane świeże zioła i dusić do odparowania wody. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i pod przykryciem zapiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 10 minut aby risotto nabrało aromatu.