Do góry

Dania główne Przepis na:

Risotto z ziemniakami

Risotto z ziemniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2319 Ocena: 14650

Dodano:

Odsłon: 369

Pożywne i smaczne danie na obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki, marchew, pora i pieczarki obrać i pokroić w kostkę razem z kiełbasą. W rondlu rozgrzać olej, wsypać pokrojone składniki i smażyć przez 5 minut. Następnie wsypać ryż i smażyć kolejne 5 minut. Całość zalać 4 szklankami gorącej wody, przyprawić do smaku i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut do miękkości ryżu. Pod koniec gotowania dodać posiekane świeże zioła i dusić do odparowania wody. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i pod przykryciem zapiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 10 minut aby risotto nabrało aromatu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń