Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5840
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 420
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5840
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 420
Składniki
do rondla wlac troche oleju,wrzucic posiekaną cebule i zeszklic
do tego dodać ryż i przesmazyc az bedzie przezroczysty
dodac kostki bulionowe,szklanke wody i dusić
pomidory obrać ze skórki .pokroic w kostkę i dodac do rondla
por,seler i czosnek równiez dodac i dusic ,mieszając
papryke pokroic w kostke ,szynke w plasterki i dodać do rizotta
doprawic ,sola ,pieprzem i maggi,na koniec dodac bazylie i natke pietruszki,chwile podusic
Czasami do rizotta dodaje zamiast szynki gotowane mięso,zmielone lub posiekane,a zamiast mesa mozna dodać świezych grzybów,najlepiej leśnych